W dniu 28 października zarybiono nasze stawy należące do koła nr 19 Jaworzno - Miasto.
Tym razem różnorodność ryb jest spora i na pewno zadowoli miłośników różnych gatunków i różnych metod połowu.
A więc mamy:
666 kilogramów karpia
100 kilogramów lina
po 150 kilogramów karasia i płoci, 50 kilogramów okonia i 75 kilogramów szczupaka.
W zarybieniu uczestniczyli Tadeusz Michalczyk, Jerzy Rogowski, Dariusz Siedliński i Ryszard Senio oraz przedstawiciele SSR.
W dniu zarybiania zarząd koła dokonał również przeglądu łowisk, w tym wałów i grobli. Przypominamy, że łowienie rozpoczyna się 1 listopada od godziny 9 rano.
Przed zarybieniem wykonano pomiary temperatury i PH wody w stawach.
Stawy Makowiska - 1 - temp. wody 11 stopni, PH 7, 23 oraz 2- 11 stopni i PH 7, 98
Stawy Trzykrotki - 1 temp wody - 10, 5 stopnia, PH 6, 42 oraz 2 - 10 stopni PH 6, 50
Wymieniono tablice informacyjne oraz pozbierano śmieci.